Vanaf 2018 zal het S-peil de eisen van K-peil en netto energiebehoefte (NE) vervangen in de EPB-aangifte. Het S-peil zou de tekortkomingen van het K-peil en NE moeten oplossen, die dan geschrapt worden.

Lees verder

Metal Studs zijn metalen profielen die gebruikt worden in (voorzet)wanden. Metalen zijn echter goede geleiders van warmte. Met een lambda-waarde van 50 W/mK 'isoleert' staal zo'n 1500x slechter dan de meeste isolatiematerialen. Een metalen plaat door de isolatie steken iedere 30 à 60 cm, zelfs al is de plaatdikte nog geen millimeter, vermindert sterk de isolatiewaarde van de wand.

Lees verder

De regering wil een korting op de onroerende voorheffing invoeren voor wie energetisch grondig renoveert. De premie is afhankelijk van het behaalde E-peil (maat voor het totaal energieverbruik van de woning) na de renovatie.

Lees verder

Het Vlaams Energieagentschap (VEA),verantwoordelijk voor EPB, en dienst monumentenzorg van stad Brugge hebben elk hun doelstellingen. Bij sommige renovaties is het voor de bouwheer echter moeilijk aan beide eisen te voldoen.

Lees verder

Als jouw bouwvergunning in 2016 of 2017 ingediend werd, volgt hier de minimale isolatiewaarde die je moet halen om conform de EPB-eisen te bouwen of te verbouwen.

Lees verder

Wie bouwt of verbouwt, kan maar beter conform de EPB-eisen bouwen. Je gebouw voldoet niet: tjakka, geldboete aan je been. Niet voldoen aan de ventilatie-eisen is goed voor 80% van de boetes tegen de EPB-eisen. Het is nog afwachten wat het effect van ventilatieverslaggever hierop zal zijn.

Lees verder

Erkend als EPB-verslaggever door het Vlaamse Energieagentschap

Heldere adviesnota’s die de berekeningen duiden met conclusies en grafieken

Offertes binnen 24 uur,
verslagen binnen 2 weken