Premies voor nieuwbouw

Ben je van plan om te gaan bouwen? Om je te stimuleren om voldoende aandacht te besteden aan de energiezuinigheid van je woning, biedt de Vlaamse overheid premies aan indien je een E-peil bereikt dat aanzienlijk lager is dan de wettelijk bepaalde norm. Op deze manier dient er minder energie verbruikt te worden in je woning, wat het milieu en de volgende generaties ten goede komt.

E-peilpremie

Om de grootte van de E-peilpremie te bepalen kijkt men naar de datum van de bouwaanvraag en naar het uiteindelijk behaalde E-peil van je woning of appartement. Hoe lager het E-peil, hoe hoger de premie zal zijn. Het E-peil zal sowieso lager moeten zijn dan de wettelijke norm volgens de EPB-eisen. De premie dien je aan te vragen bij je elektriciteitsnetbeheerder. Afhankelijk van je gemeente is dit Eandis of Infrax. Dit moet je doen ten laatste 12 maanden na ontvangst van je EPC bouw. Enkel bouwaanvragen die vòòr 1 januari 2017 werden aangevraagd, komen in aanmerking voor een E-peilpremie.

Premies vanaf 2017

Wie voor 1 januari 2017 al een bouwaanvraag deed, maakt dus nog aanspraak op een E-peilpremie. Vanaf dan is de premieregeling echter vernieuwd. Voor renovaties zijn er dan nog wel premies te verkrijgen, voor nieuwbouwprojecten krijgt men enkel nog een korting op de onroerende voorheffing voor vijf jaar. Voor een E-peil van E30 of lager is er 50% korting, voor E20 of lager is de korting 100%. 

Sommige gemeentes geven ook premies of voordelige leningen voor energiezuinige maatregelen. Vraag dit zeker eens na voordat je begint te bouwen!

Maak je bouwproject energiezuinig nog voor er 1 steen ligt want achteraf bijsturen kost meer geld en moeite.

Betrek een studiebureau in je bouwproject

 

Je krijgt een haarscherp beeld op de energie-efficiëntie van je woning, zelfs als er nog geen baksteen ligt.

Neem nu contact op

of bel naar 0472 79 91 74

Erkend als EPB-verslaggever door het Vlaamse Energieagentschap

Heldere adviesnota’s die de berekeningen duiden met conclusies en grafieken

Offertes binnen 24 uur,
verslagen binnen 2 weken