Wat is EPB?

Heb je plannen om te bouwen of te renoveren? Dan dien je volgens de Vlaamse overheid voldoende aandacht te besteden aan energiezuinigheid. De realisatie hiervan wordt gecontroleerd door de energieprestatieregelgeving, voluit Energieprestatie en Binnenklimaat of EPB. Energieverslindende bouwprojecten zijn immers maatschappelijk onaanvaardbaar voor de volgende generaties.

Voordelen voor het milieu én voor jezelf

Deze EPB-regelgeving is dus goed voor het milieu. Maar daarnaast zijn er ook voor jezelf voordelen aan verbonden. Zo ligt je energiefactuur een stuk lager en ondervind je een hoger wooncomfort. Ook stijgt je woning in waarde op de huizenmarkt. Bovendien maken subsidies voor energiezuinig (ver)bouwen dit voorlopig ook nog financieel interessant. Energie besparen kan op meerdere manieren: hernieuwbare energie, isolatie, ramen en beglazing, ventilatiesystemen, …

De energieprestatieregelgeving praktisch

Voor ieder bouwproject waarvoor een bouwvergunningaanvraag of een melding nodig is, ben je verplicht de regelgeving volgens de EPB-eisen toe te passen. Deze eisen zullen steeds strikter worden. Vanaf 2021 wordt bijna energieneutraal bouwen (BEN) immers de norm.

De procedures omschrijven wie precies onder welke eisen van de energieprestatieregelgeving valt en wat die eisen exact inhouden. Maar ook wijzen ze op de uitzonderingen die hierop bestaan en hoe de uitwerking praktisch verloopt. Op deze website loodsen we je graag doorheen het doolhof van de EPB-regelgeving.

Maak je bouwproject energiezuinig nog voor er 1 steen ligt want achteraf bijsturen kost meer geld en moeite.

Betrek een studiebureau in je bouwproject

 

Je krijgt een haarscherp beeld op de energie-efficiëntie van je woning, zelfs als er nog geen baksteen ligt.

Neem nu contact op

of bel naar 0472 79 91 74

Erkend als EPB-verslaggever door het Vlaamse Energieagentschap

Heldere adviesnota’s die de berekeningen duiden met conclusies en grafieken

Offertes binnen 24 uur,
verslagen binnen 2 weken