Gascondensatieketel

Een condensatieketel is op die manier ontwerpen zodat steeds een gedeelte van de waterdamp in de verbrandingsgassen kan condenseren. Op die manier maakt de gascondensatieketel meer nuttige warmte vrij. Dit is een belangrijke installatie om te besparen op je energieverbruik.

Werking

Warme verbrandingsgassen worden in een gascondensatieketel via een warmtewisselaar afgekoeld. Door die warmtewisselaar stroomt het retourwater van de vloerverwarming of radiatoren. De warmte die nog in de verbrandingsgassen zitten, worden dus nog gebruikt om het verwarmingswater op te warmen. Dit betekent een energiebesparing van maar liefst 10 percent in vergelijking met een lagetemperatuurketel.

Als je de keuze hebt, ga dan voor een modulerende condensatieketel gecombineerd met een weersafhankelijke regeling onder de vorm van een buitenvoeler of modulerende kamerthermostaat. Hiermee pas je het vermogen traploos aan de vraag aan.

CV-ketels

Haast iedere ketel voor centrale verwarming die tegenwoordig geplaatst wordt, zijn gascondensatieketels. Als je nog een CV-ketel in huis hebt die ouder is dan 20 jaar, dan laat je die best vervangen door een condensatieketel. De investering zal zich snel terugwinnen via de energiebesparing die je daarmee realiseert!

Maak je bouwproject energiezuinig nog voor er 1 steen ligt want achteraf bijsturen kost meer geld en moeite.

Betrek een studiebureau in je bouwproject

 

Je krijgt een haarscherp beeld op de energie-efficiëntie van je woning, zelfs als er nog geen baksteen ligt.

Neem nu contact op

of bel naar 0472 79 91 74

Erkend als EPB-verslaggever door het Vlaamse Energieagentschap

Heldere adviesnota’s die de berekeningen duiden met conclusies en grafieken

Offertes binnen 24 uur,
verslagen binnen 2 weken