Isolatie

De belangrijkste stap om een gebouw energiezuinig te maken is uiteraard om goed te isoleren. Een goede isolatie bespaart je tot de helft van je verwarmingskosten. Goed isoleren doe je door het geschikte materiaal te combineren met een nauwkeurige plaatsing. Op die manier vermijd je luchtlekken, schommelingen in de temperatuur, condensatie en koudebruggen

Het is onmogelijk om een woning te veel te isoleren. Waar isolatie ontbreekt of slecht is aangebracht, ontstaat immers vocht en schimmel. Het mag dus duidelijk zijn dat isoleren deskundig dient aangepakt te worden. Wil je het toch zelf uitvoeren? Informeer je dan op voorhand voldoende. Op deze website geven we je meer info over de verschillende materiaalsoorten en werkwijzen. 

Eisen op vlak van thermische isolatie

In de EPB-regelgeving zijn per gebouwtype waarden vastgelegd voor een maximaal K-peil, maximale U-waarden en minimale R-waarden. Bovendien is ook een goede ventilatie noodzakelijk in een geïsoleerde woning. Tenslotte is het belangrijk ook te denken aan de luchtdichtheid. Anders ontsnapt de warmte toch nog via kieren en spleten in het gebouw.

Overzicht van isolaties en materialen

Maak je bouwproject energiezuinig nog voor er 1 steen ligt want achteraf bijsturen kost meer geld en moeite.

Betrek een studiebureau in je bouwproject

 

Je krijgt een haarscherp beeld op de energie-efficiëntie van je woning, zelfs als er nog geen baksteen ligt.

Neem nu contact op

of bel naar 0472 79 91 74

Erkend als EPB-verslaggever door het Vlaamse Energieagentschap

Heldere adviesnota’s die de berekeningen duiden met conclusies en grafieken

Offertes binnen 24 uur,
verslagen binnen 2 weken