Gespoten PUR

We besteedden al aandacht aan het gebruik van isolatieplaten uit PUR. Daar haalden we al aan dat er ook geïsoleerd wordt met gespoten PUR of polyurethaanschuim.

Voordelen van gespoten PUR

Net zoals ieder isolatiemateriaal zorgt PUR-schuim natuurlijk voor een verlaging  van je energiefactuur. Bovendien stijgt je wooncomfort doordat je geen warmte verliest in huis. PUR kan je op ieder hard, stofvrij oppervlak in woningen of gebouwen aanbrengen. Vloeren, kelders, zolders, tussenvloeren of plafonds, het is allemaal mogelijk. Deze gespoten versie van PUR wordt gebruikt als thermische isolatie voor het navullen van spouwmuren of perfect aaneengesloten vloerisolatie. Ook is het de ideale methode om andere isolatiematerialen af te werken. Kieren en openingen die nog overblijven, kun je immers gemakkelijk dichten met gespoten PUR. Zo vermijd je koudebruggen.

Gespoten PUR droogt snel, waardoor er geen lange wachttijd is voordat andere werkzaamheden verdergezet kunnen worden. De lambda-waarde van deze PUR in spuitvorm is wel hoger dan deze van de PUR-isolatieplaten.

Verzakken gespoten PUR

De laatste jaren wordt gespoten PUR veel gebruikt als vloerisolatie. De gespoten versie kan immers eenvoudig rond de leidingen en oneffenheden geplaatst worden en dus is het isolatie en uitvulling in één bewerking. Anders moet er eerst een uitvulling geplaatst worden om de leidingen te bedekken, waarna de isolatieplaten kunnen geplaatst worden.

Mede doordat EPB hogere isolatiewaarden eist, worden de laatste jaren dikkere pakketten PUR gespoten. Af en toe horen wij ook verhalen van vloeren die verzakken omdat de laag gespoten PUR niet stabiel is. Bij dikke lagen gespoten PUR kan bij het uitharden de temperatuur te hoog oplopen waarbij dan holtes ontstaan in de isolatie en deze later verzakken. Dikkere isolatiediktes moeten in meerdere lagen gespoten worden door een deskundig plaatser.

Maak je bouwproject energiezuinig nog voor er 1 steen ligt want achteraf bijsturen kost meer geld en moeite.

Betrek een studiebureau in je bouwproject

 

Je krijgt een haarscherp beeld op de energie-efficiëntie van je woning, zelfs als er nog geen baksteen ligt.

Neem nu contact op

of bel naar 0472 79 91 74

Erkend als EPB-verslaggever door het Vlaamse Energieagentschap

Heldere adviesnota’s die de berekeningen duiden met conclusies en grafieken

Offertes binnen 24 uur,
verslagen binnen 2 weken