Houtwolplaat

Isolatieplaten uit houtwol worden gemaakt van Noord-Europees sparrenhout. Dunne houtvezels worden samengeperst en gemengd met onder andere natuurlijk bindmiddel en waterafstotende stoffen.

Eigenschappen en toepassingen

Houtwol heeft verschillende goede eigenschappen als isolatiemateriaal. Zo heeft het een hoge warmteopslagcapaciteit, is het dampopen en absorbeert het daarnaast ook geluid. De lambda-waarde bevindt zich tussen 0,038 en 0,045 W/mK.
Er zijn twee soorten houtwolplaten: stabiele en flexibele isolatieplaten. Stabiele houtwolplaten zijn voornamelijk bedoeld voor isolatie van een onderdak. Flexibele isolatieplaten uit houtvezel zijn eenvoudig om op maat te versnijden en passen gemakkelijk tussen kepers of andere balkenstructuren. Daarom zijn ze zowel geschikt voor isolatie van muren als voor dakisolatie en vloerisolatie.

Ecologisch isolatiemateriaal

Houtwolplaten zijn ideaal voor wie bewust en op een ecologische manier wilt isoleren. Het materiaal zelf is steeds afkomstig uit duurzaam beheerde bossen en is PEFC-gecertificeerd. Achteraf is het ook volledig te recycleren. Zo gaat het volledig mee in het principe van “cradle to cradle”.

Maak je bouwproject energiezuinig nog voor er 1 steen ligt want achteraf bijsturen kost meer geld en moeite.

Betrek een studiebureau in je bouwproject

 

Je krijgt een haarscherp beeld op de energie-efficiëntie van je woning, zelfs als er nog geen baksteen ligt.

Neem nu contact op

of bel naar 0472 79 91 74

Erkend als EPB-verslaggever door het Vlaamse Energieagentschap

Heldere adviesnota’s die de berekeningen duiden met conclusies en grafieken

Offertes binnen 24 uur,
verslagen binnen 2 weken