Isolerende chape

Het mag vanzelfsprekend klinken dat een isolerende chape voornamelijk toepasbaar is voor een vloerisolatie, al is het ook mogelijk voor de isolatie van een plat dak. Het is een belangrijke manier om te besparen op je energiefactuur en om je wooncomfort te verhogen. Per slot van rekening heb je steeds contact met de vloeren in je huis.

Verschil met gewone chape

Bij een isolerende chape is, in tegenstelling tot gewone chape, reeds isolerend materiaal toegevoegd. Dit kan gaan om schuimbeton, maar ook om toegevoegde polystyreenkorrels of chape met PUR-granulaten

Voordelen van isolerende chape

Isolerende chape is handig als je weinig opbouwruimte hebt. De isolatie is bovendien naadloos, want de chape sluit perfect aan bij alle buizen en leidingen. Bovendien bespaar je er tijd mee, want egalisatie is niet steeds nodig. Je kan natuurlijk ook nog steeds kiezen voor andere isolatiematerialen als aanvulling.

Een nadeel van isolerende chape is dat het een duurdere vorm van isoleren is. Anderzijds kan de lambda-waarde niet tippen aan die van echte isolatiematerialen, waardoor grotere diktes nodig zijn om dezelfde isolatiewaarde te behalen.

Maak je bouwproject energiezuinig nog voor er 1 steen ligt want achteraf bijsturen kost meer geld en moeite.

Betrek een studiebureau in je bouwproject

 

Je krijgt een haarscherp beeld op de energie-efficiëntie van je woning, zelfs als er nog geen baksteen ligt.

Neem nu contact op

of bel naar 0472 79 91 74

Erkend als EPB-verslaggever door het Vlaamse Energieagentschap

Heldere adviesnota’s die de berekeningen duiden met conclusies en grafieken

Offertes binnen 24 uur,
verslagen binnen 2 weken