PIR

PIR, of polyisocyanuraat, heeft een gelijkaardig productieproces als PUR. Eigenlijk kan je PIR zien als de verbeterde versie van PUR. Het is brandveiliger en heeft een betere isolatiewaarde, namelijk een lambda-waarde tussen 0,022 en 0,026 W/mK.

Toepassing van PIR

Net zoals PUR, wordt PIR geproduceerd als isolatieplaten. Het is een licht materiaal, waardoor het zeer handig in gebruik, verplaatsing en plaatsing is. Het wordt gebruikt als thermische isolatie voor platte daken, spouwmuren, vloeren en daken. Ook neemt het zeer weinig vocht op. Vaak heeft het dan ook nog een dampdichte laag, waardoor een apart dampscherm overbodig is. Na plaatsing doe je er wel best aan de naden stevig dicht te plakken met tape.

Eén zijde van de PIR-plaat wordt soms afgewerkt met een laag minerale wol. Dit om oneffenheden in bijvoorbeeld muren op te vangen.

PUR of PIR?

PIR kan je beschouwen als de brandveilige versie van PUR. Op vlak van milieu en gezondheid is het echter even schadelijk. Ook bestaat er geen gespoten schuimvariant van PIR. Om bijvoorbeeld kieren en spleten op te vullen, kun je dus best terugvallen op gespoten PUR.

Maak je bouwproject energiezuinig nog voor er 1 steen ligt want achteraf bijsturen kost meer geld en moeite.

Betrek een studiebureau in je bouwproject

 

Je krijgt een haarscherp beeld op de energie-efficiëntie van je woning, zelfs als er nog geen baksteen ligt.

Neem nu contact op

of bel naar 0472 79 91 74

Erkend als EPB-verslaggever door het Vlaamse Energieagentschap

Heldere adviesnota’s die de berekeningen duiden met conclusies en grafieken

Offertes binnen 24 uur,
verslagen binnen 2 weken