EPB-eisen voor de renovatie van een kantoor

Net zoals voor woningrenovaties, gelden ook voor kantoren bepaalde EPB-eisen die een renovatie zo energiezuinig mogelijk trachten te maken. Deze zijn enorm gelijkaardig aan de eisen voor de renovatie van een woning. Op het vlak van kantoorverlichting zijn er wel enkele bijkomende eisen.

EPB-eisen voor een kantoorrenovatie

Net zoals bij een woningrenovatie zijn er bepaalde maximale U-waarden voor de thermische isolatie van het kantoor bepaald.

Ook voor nieuwe, vernieuwde of vervangen installaties gelden dezelfde installatie-eisen als bij de renovatie van een woning. Zo zijn er eisen vastgesteld voor verwarmingsinstallaties, installaties die voor warm tapwater zorgen, de ventilatie en de koeling van het kantoor.

Bestaande installaties die niet vervangen of gewijzigd worden, dienen niet aan deze eisen te voldoen.

Bijkomende eisen voor verlichting

Voor niet-residentiële gebouwen gelden nog bijkomende eisen op vlak van verlichting. Het gaat hier om de vaste verlichtingstoestellen in het kantoor aan de vloer, de muren en aan het plafond. Deze eisen stellen dat per kantoorruimte slechts een maximaal equivalent specifiek geïnstalleerd vermogen mag gelden, afhankelijk van het type ruimte. Bij het aftoetsen van deze eis corrigeert men het werkelijk geïnstalleerde specifieke vermogen in functie van aanwezigheidsdetectie, daglichtsturing en mogelijkheden tot dimmen.

Maak je bouwproject energiezuinig nog voor er 1 steen ligt want achteraf bijsturen kost meer geld en moeite.

Betrek een studiebureau in je bouwproject

 

Je krijgt een haarscherp beeld op de energie-efficiëntie van je woning, zelfs als er nog geen baksteen ligt.

Neem nu contact op

of bel naar 0472 79 91 74

Erkend als EPB-verslaggever door het Vlaamse Energieagentschap

Heldere adviesnota’s die de berekeningen duiden met conclusies en grafieken

Offertes binnen 24 uur,
verslagen binnen 2 weken