Ventilatie

Op deze website vermeldden we al meerdere keren het belang van een goede ventilatie en de aandacht die de EPB-wetgeving hieraan schenkt. Bij iedere nieuwbouw of ingrijpende energetische renovatie moet een volledig ventilatiesysteem geïnstalleerd worden. Een renovatie vereist minimale toevoeropeningen in iedere droge ruimte waar je vensters vervangt of toevoegt, en minimale toe- en afvoervoorzieningen in alle nieuwe ruimten.

Het lijkt misschien tegenstrijdig dat je zoveel mogelijk dient te isoleren om warmte binnen te houden, maar aan de andere kant voldoende moet ventileren. Een goede ventilatie in huis is echter belangrijk voor de gezondheid en het binnenklimaat. Verbrandingstoestellen gaan er ook beter door werken en de kans op CO-vergiftiging, allergieën, condensatieproblemen en schimmelvorming vermindert drastisch.

Een geschikt ventilatiesysteem zorgt er bovendien voor dat ventilatie niet met grote energieverliezen gepaard gaat. Een woning ventileren is immers meer dan ramen en deuren openzetten. Een ventilatiesysteem zorgt ervoor dat verse lucht de woning inkomt via droge ruimtes (slaapkamers, woonkamer, …) en dat vochtige, vervuilde lucht uit de natte ruimtes (keuken, badkamer, toilet, …) wordt afgevoerd.

Overzicht van ventilatietermen

Maak je bouwproject energiezuinig nog voor er 1 steen ligt want achteraf bijsturen kost meer geld en moeite.

Betrek een studiebureau in je bouwproject

 

Je krijgt een haarscherp beeld op de energie-efficiëntie van je woning, zelfs als er nog geen baksteen ligt.

Neem nu contact op

of bel naar 0472 79 91 74

Erkend als EPB-verslaggever door het Vlaamse Energieagentschap

Heldere adviesnota’s die de berekeningen duiden met conclusies en grafieken

Offertes binnen 24 uur,
verslagen binnen 2 weken